HandiPLAY

HandiPLAY

Jag heter Pontus Hedenberg och driver utöver projektet Digitala Världar även esportprojektet HandiPLAY. Projektet går ut på att inkludera personer med funktionsvariation i spelbranschen som spelare. Alla har rätt att utöva en sport oavsett hur man funkar. 
Esporten är en ganska ny bransch men som också fått fäste och då tycker jag det är viktigt att lyfta frågan om hur det funkar för de med funktionsvariation. Det finns ju rullstolspingis, varför finns det inget liknande inom esporten? Det tänkte jag undersöka lite närmre. Jag tycker även det är intressant att få veta mer om branschen över lag och hur det funkar bakom kulisserna. 
Det roligaste med mitt projekt har varit hur en kontakt leder till en annan, någon känner någon som känner någon och så helt plötsligt har vi kontakt med Area Academy som också verkar nappa på idén.
Det jag vill ska hända är att få ut projektet medialt, få fler att tro på samma ska som jag gör. Drömmen hade varit att få en stor organisation att nappa på min idé. Att någon vill skapa det första laget som satsar på personer med funktionsvariation och köra en turnering på DreamHack summer. Det hade varit coolt! 

Share this: