Måla Blekinge

Måla Blekinge

Hej, jag heter Carolin Håkansson och mitt projekt går ut på att göra en vuxenmålarbok med motiv från Blekinge. Jag har länge velat göra en målarbok. Mina kompisar har alltid velat färglägga mina bilder och då ville jag testa att trycka. Jag är väldigt utbredd i min stil så jag kände att jag ville ha ett tema som höll ihop det hela. Så det jag gör är att jag målar olika platser från alla fem kommunerna i Blekinge i samverkan med landsbygdsutvecklarna i länet. Med bilderna kommer det följa en liten text, så man samtidigt får lära sig lite om platsen. 
Det roligaste med mitt projekt har givetvis varit att rita, men det som varit allra roligast är när jag tittar på en bild och kommer på ett sätt att göra den annorlunda och göra den till min. Sen är det jätteroligt när någon färglägger den på ett sätt som jag inte hade tänkt mig, när jag blir överraskad, det tycker jag jättemycket om. 
Syftet med projektet har varit att dels ge ut en bok, men även att få testa hela processen för att se om det är något jag skulle vilja göra om flera gånger samt att få fler kontakter. 

Share this: