Rock Your Scars Festival premieras med stipendium!

Rock Your Scars Festival premieras med stipendium!

Vi säger stort grattis till Kaoskompanisterna Max Åkerström och Rasmus Börjesson och deras projekt Rock Your Scars Festival som kammade hem Coompanions tävling ”Lös en samhällsutmaning med kooperativa verktyg”. De belönades med 5000 kr.

Samhällsutmaningen som Max och Rasmus vill lösa är den psykiska ohälsan hos ungdomar. De tror att nya fysiska uppfinningar och prylar inte har någon större mening när en så stor del ungdomar redan är olyckliga i grunden. Det finns studier som visar att nästan 500´000 antidepressiva recept ges ut varje år bara i Sverige. Ungefär 25% kvinnor och 15% män lever med någon form av psykisk ohälsa.

Lösningen heter Rock Your Scars Festival, en festival med matvagnar, musik och umgänge som lockar ungdomar till platsen. Väl på evenemanget kommer ungdomsmottagning, psykologer, BUP och/eller vuxenpsykiatrin finnas på plats. Man kommer kunna lyssna på föreläsare och bli inspirerad att ta tag i sitt mående direkt, utan att behöva ringa och boka tid och riskera att få vänta i veckor, månader för att få hjälp. Festivalen kommer genomföras hösten 2018.

Vill ni komma i kontakt med festivalgeneralen Max Åkerström, så nås han på 0708-119134 max.wilhelm.akterstrom@gmail.com

Stort lycka till med festivalen!

Share this: